woensdag 28 april 2010

Bezienswaardigheden Parijs.


Er is vanalles te bewonderen. Het zijn niet alleen gebouwen, maar ook attracties, bruggen, kerken, moskeeën, musea, paleizen, parken, pleinen, pretparken, stadions, straten, theaters, torens en warenhuizen.
De meest beroemde is uiteraard de Eiffeltoren. Als je denkt aan Parijs, denk je aan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren, in het Frans: la tour Eiffel, is een monument en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij is wereldwijd het symbool van Parijs. Hij wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen.
Ook beroemd is het museum het Louvre, of Musée du Louvre in het Frans. Het is het bekendste museum in Parijs en zeker ook één van de bekendste musea ter wereld. Het trekt vooral veel bezoekers door de publiekstrekker: de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci.
De Galeries Lafayette is een wereldberoemde Franse warenhuisketen. De grootste vestiging: een winkel van maar liefst tien verdiepingen.
Het Kasteel van Versailles (Frans: Château de Versailles) is een kasteel en sinds 1792 een nationaal museum, het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon in het Franse departement Yvelines. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux. De grote tuin is ook echt gelieft.