woensdag 26 mei 2010

Dag 2 - 18 mei



De tweede dag begon net als de andere dagen: vroeg. Kwart over 8 werd van ons verwacht om klaar te staan. Elke dag werd er veel gereist door middel van de metro. We gingen naar hartje Parijs, om een documentaire te bekijken over de hele geschiedenis van Parijs. Het duurde lang, alles kwam er in voor.
Vervolgens gingen we door naar de Catacombe, met de metro. De Catacombe was een normaal gebouw van buiten, maar toen we eenmaal binnen waren was er een trap; een heel lange, ronde trap die ver naar beneden ging. De Catacombe was ver onder de grond en zat vol met schedels en botten van alle overleden mensen uit Parijs. Als er ooit gebrek is aan een nieuw graf voor een overledene, wordt er een ander graf geleegd. Dat skelet wordt er dus uit gehaald en daar heen gebracht. Het was een lange gang met aan de zijkanten opgestapelde botten. Soms waren de schedels in een vorm gelegd tussen de andere botten, bijvoorbeeld als een hartje of een kruis.
Daarna gingen we naar de Notre Dame. Het plan was om daar nog naar binnen te gaan, maar de rij was te lang. We zijn gaan zitten in het parkje aan de achterkant, stokbrood eten; wat we ook vaak deden. Daar hadden we veel tijd om even rustig te zitten en te relaxen.
Toen we weg waren gegaan van het parkje zijn we richting Mémorial des Mertyrs de la Déportation (monument van de 2e wereldoorlog). We mochten daar niet zitten of hangen; uit respect. Binnen was het er erg klein en het was snel afgelopen.
Naderhand gingen we ons splitsen in vier groepjes van tien. Je kon kiezen uit: museum voor parfum, museum voor mode, museum voor design en kunst. We hadden er ruim twee uur voor gekregen en was erg boeiend.
We zijn doorgelopen naderhand naar de metro, op weg naar een universiteit, waar het plan was om te gaan eten. Toen we er eenmaal waren, bleek het dicht te zijn. Snel op zoek naar wat anders. Het enige wat in ons opkwam was de McDonalds, die een halfuurtje lopen was. Het kon korter, maar we gingen om, zonder dat we het beseften. Eenmaal daar moesten we nog een tijd wachten, maar het was gelukt! Helaas is Parijs niet zo veilig en vertrouwd, want de portomonnee van Jeanine was gestolen, erg vervelend! Niemand te vertrouwen daar.
's Avonds was het tijd voor de rondvaartboot door Parijs. Gelukkig was het mooi, helder weer en totaal niet koud. We gingen langs allerlei grote gebouwen en de Eiffeltoren, die net zijn mooie lichten aan had gedaan. Erg mooi om te zien!
Zoals elke avond waren we laat terug in ons hotel; uur of 1 uur. Uiteraard terug gegaan met de metro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten