woensdag 26 mei 2010

Dag 3 - 19 mei



Half 7 begon de dag weer. aankleden, ontbijten, spullen bij elkaar pakken voor de hele dag en kwart over 8 klaar staan. terwijl iedereen dood moe in de hal van het hotel zat te wachten waren Fleur en Phyline al weer druk bezig met ochtendgymnastiek.
Nadat we weer fit waren gingen we weer op stap we gingen deze dag naar het Louvre, het bekendste en grootste museum van de wereld op zoek naar de mona lisa!
dat was wel erg leerzaam maar omdat dat museum zo groot was, was dat zeer vermoeid. daarna hebben we heerlijk geluncht in de zon.

de vorige dag was natuurlijk de helft van de groep naar de catacombes geweest en de andere helft naar dome les invalides dus die groepen gingen nu wisselen en wij gingen naar dome les invalides. op die plek is napoleon begraven maar voordat je bij dat graf komt krijg je eerst nog een heel groot gebouw te zien die napoleon voor de gehandicapte oorlogs soldaten heeft laten bouwen, daarna kwam je een hele grote kerk binnen. toen we dat allemaal hadden bekeken zijn we naar het graf van napoleon geweest. daar kregen we te horen dat Napoleon in 5 kisten lag gebalsemd en al.

's avonds zijn we naar de arc de triomphe geweest. voordat je daar op kon staan moest je eerst honderdduizend kilometer aan trappen lopen. echt zeer vermoeiend voor Phyline, Femke en Marith natuurlijk!:] het was wel erg mooi om daar op te staan je kon zo ongeveer heel Parijs van bovenaf zien.
we konden vanaf daar ook de champs elysees zien waar we daarna nog een wandeling overheen hebben gemaakt. Erg leuk was dat want je ziet dan ook allemaal straattheaters en bekende luxe merken. de echte dure winkelstraat van Parijs is de Champs Elysees.
daarna was onze derde dag fijn afgelopen dit was een hele vermoeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten